Nyári alkalmaink – 2020

Nyári alkalmaink – 2020

Visszatekintés egy különleges, de mégis áldásos nyárra

2019 nyara sok tekintetben mérföldkő volt a Mérnökmisszió számára: második alkalommal, immár szervezett és tervezett formában tartottuk meg nyári alkalmaink sorát a BME Imatermében; egészen szép, 10-fős csapattal vettünk részt a Csillagpont – Református ifjúsági találkozón, ahol számos programot mutattunk be az öt nap alatt; részt vettünk egy kiváló, Balaton-parti évzáró hétvégén; valamint sok új ötletet és tervet alkottunk.

Úgy készültünk, hogy 2020 is valami hasonló, ha nem jobb lesz. Rengeteg terv, ötlet, gondolat volt a tarsolyunkban, ráadásul készülni szerettünk volna az őszi időszakra, amikor megrendezésre került volna az első ReFormula Challenge verseny…

Aztán az Úristen felülírta minden tervünket. Nyilván nem kell részletezni a módszert, de csak a rend kedvéért: a koronavírus-járvány következtében az Egyetem bezárt, így hónapokig csak online tudtuk megtartani alkalmainkat. Mekkora kegyelem, hogy minden technikai feltételünk adott volt ehhez!

Online prédikáció – offline résztvevőkkel

Folyamatos imatéma volt közösségünkben, hogy minél hamarabb újra találkozhassunk. Istennek hála, a Dunamelléki Református Egyházkerület – rövid időre ugyan, de – rendelkezésünkre bocsátotta Ráday utcai székházának egy termék, ahol biztonságos körülmények között találkozhattunk, amikor erre ismét mód adódott.

Imáink aztán meghallgattatásra találtak, és mekkora ajándékot kaptunk: június utolsó hétvégéjén, Balatonőszödön minden eddiginél többen, mintegy 30-an gyűlhettünk össze, hogy együtt növekedjünk Isten igéjében. S micsoda áldott hétvége volt: csodálatos idővel, gyönyörű napsütéssel, és kiváló igei alkalmakkal. Bibliai vezérfonalunkat Pál apostol efézusiakhoz írott levele adta, melynek alapján Isten fegyverzetéről tanultunk – úgy elméletben, mint gyakorlatban.

Közösségünk egy része Balatonőszödön, 2020 nyarán

A bizonytalanság enyhülésével, illetve az esetszámok csökkenésével párhuzamosan, a BME is újra kinyitotta kapuit. Ennek köszönhetően ismét birtokba vehettük az Imatermet, ahol augusztusban megtarthattunk néhány nyári alkalmat. Az időt bölcsen kihasználva, úgy döntöttünk: kipróbáljuk, mi lesz, ha elérkezik a “második hullám”. Ennek megfelelően alkalmaink igen változatosak voltak: online prédikáció “offline” gyülekezettel; online prédikáció offline csoportokkal; online-offline csoportbeszélgetések – magyarul hibrid alkalmak – tarkították a palettát. Ezeken általában 18-20-an vettünk részt, tökéletesen szimulálva egy normál, évközi alkalmat.

Hibrid alkalom az Imateremben, 2020 augusztus elején

Összefoglalva elmondhatjuk: 2020 nyara sok kihívást tartogatott ugyan, de rengeteg áldást is hozott – valamint felkészített arra, ami (valószínűleg) ránk vár. Közösségünk nemcsak megmaradt, de meg is erősödött: az Úristen kegyelme végig velünk volt és kísérte útjainkat. Hisszük, hogy Jézus Krisztus által, az Ő Szentlelke segítségével továbbra is tudjuk szolgálni mindazokat, akik csatlakoznak hozzánk, s ezáltal az Egy, Igaz Isten nyájához.

Soli Deo Gloria!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük