Munka-kör

A Munka-kör mérnöki munkakörben dolgozók csoportja. A 6-8 fős csoport tagjai havi rendszerességgel találkoznak, hogy a munkával kapcsolatos kérdéseiket megosszák, feldolgozzák bizalmas, keresztyén értékrendhez ragaszkodó légkörben, és hogy a Körhöz tartozók tapasztalatcseréik által a személyes szakmai kompetenciájuk, a hatékonyságuk is növekedhessen.

 .

Amennyiben szeretnél egy ilyen csoport tagja lenni, a következő e-mail címen jelentkezhetsz: dr.balazs.nemeth{kukac}gmail.hu

 .

Néhány személyes ajánlás:

.
A szoftverfejlesztésben különösen hajlamos vagyok belefelejtkezni a feladataimba, és úgy bejárni dolgozni, hogy a teendőkön kivül nem figyelek másra. A munkánk ráadásul életünk nagy részét kiteszi, ezért nem mindegy, hogy hogyan töltjük el ezt az időt. A mérnök kör segít számomra megélni a valóságot, miszerint Jézus Krisztus megváltottja vagyok, és nem a saját elképzeléseimet érdemes a munkával kapcsolatos kérdésekben hajszolni. Megérteni, hogy egy probléma megoldásán túl, egy magasabb célt, az Úr dicsőségét szolgálja. A közös imádság pedig különösen jó, és hiszem, hogy Isten akaratát segíti megvalósulni az életünkben.

– szoftverfejlesztő – 

 

Az egyetem padjaiba mondhatni hitetlenül ültem be, azóta (az egyetemtől függetlenül) megtértem. Nagy öröm számomra, hogy Mérnökmissziónak hála idén, már hívőként, visszatérhettem a szeretett BME-s épületek közé. Tagja lettem egy kis csapatnak, aminek a neve Munka-kör, és tagjai olyan dolgozó mérnökök, akik egymást segítve tovább akarják erősíteni a hitüket Istenben.
– multinacionális cégnél dolgozó tesztmérnök –

 

A munka-kör nekem egy sajátos keresztény közösséget jelent, ahol kötetlenül (akár volt tanáraimmal) tudunk beszélgetni mindazokról a kérdésekről, amikkel kapcsolatban akaratlanul is el-elgondolkodnék. Szóba kerültek olyan témák (mint például hogy milyen szerepet tölt be az életemben a munka és hogy hol szerepel a fontossági sorban), amikről folytatott közös elmélkedés nálam később fontos elhatározások alapját képezték. Szívből tudom ajánlani mindenkinek, mivel sokszor más megvilágításba helyezte azokat az érzéseket és ingereket, amik a munkámmal kapcsolatban vagy a munkahelyemen értek, így segít megélni és kifejezni a hitemet a hivatásomon keresztül is.
– multinacionális cégnél dolgozó fejlesztőmérnök –

 

Sokunkat Isten nem lelkipásztori feladatra hívott el, de hiszem, ez nem jelenti azt, hogy nem lehetünk az Ő Igéjének hirdetői. Mivel időnk nagyon-nagy részét a munkahelyünkön töltjük el, nyilvánvaló, hogy ebben a közegben és a kollégák között kínálkozik erre a leginkább lehetőség, néha szavakban, de legtöbbször inkább csak cselekedetekben. Számomra a Munka-kör arra nyújt lehetőséget, hogy a hasonló területen dolgozó hívő testvérekkel a mindannyiunk munkavégzése közben felmerülő, hitünk munkahelyi megélésével kapcsolatos problémákról és lehetőségekről tudjunk beszélni – Isten igéjének vezetése mellett. Hiszem, hogy az Ige ad minden, mai munkával kapcsolatos helyzetünkre is válaszokat és iránymutatást.
– egyetemi oktató –