Rólunk írták

Missziónkban hangsúlyt helyezünk annak közvetítésére, hogy a mérnöki hivatás és Jézus Krisztus követése kéz a kézben járhat életünk során. Öröm számunkra, ha erről a törekvésünkről mások is tudósítanak. Az alábbiakban rólunk készült interjút, beszámolót közlünk.

 

 “Hogyan hasznosítsuk a termőföldeket? Mennyire engedhetünk teret a mesterséges intelligencia térhódításának? Melyek a jövő energiaforrásai? A tévhitek eloszlatása és a felelősségteljes szakmai munka elősegítése is célja a II. Budapesti Református Mérnöktalálkozónak.” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

A Mérnökmisszió február 24-én tartja a második Budapesti Református Mérnöktalálkozót. Az eddigi tapasztalatokról és várható programokról Németh Balázs mérnökmissziós lelkésszel, a találkozó szervezőjével beszélgettünk.” A teljes cikk a Reformátusok Lapjában jelent meg, illetve a reformatus.hu honlapon érhető el.

.“Motiváció, szakmai fejlődés, önbecsülés és hit – ezekhez szeretné hozzásegíteni a mérnökhallgatókat a nemrégiben megalakult műegyetemi református lelkészség. Németh Balázs egyetemi oktató, református lelkész szerint sok egyetemista magányos, szakmailag nem elkötelezett, és amiatt is szorong, hogy egyáltalán hogyan fog tudni levizsgázni. A mérnökmisszió az evangéliummal együtt szakmai motivációt, közösséget és lelkigondozást nyújtana nekik…” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

“Motivation, professional development, self-esteem, and belief – these are the values that the recently established Budapest University of Technology and Economics’ reformed chaplain wants to help the engineering students focus on.” The interview is available on the website of the Reformed Church in Hungary.

“Szakmai fejlődésükben, a mérnöki lét dilemmáinak feloldásában és magánéleti kérdésekben is segíti a fiatalokat Németh Balázs gépészmérnök, református lelkész.” A teljes cikk a BME honlapján érhető el.

“A legegzaktabb szakmák egyikének tartják a mérnökit, a pályán lévőknek azonban minden segítség elkél ahhoz, hogy helyes döntéseket hozzanak szakemberként és Krisztus-követőként is  – erről református mérnökök beszéltek a Keresztkapcsolat Mérnökmisszió összejövetelein.” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

“Isten a legnagyobb mérnök: nemcsak alkot, de nyomon is követi teremtményei sorsát – tartja egy fiatal gépészmérnök, aki egyetemista társaival együtt mérnöki pályaművekben mutatta be, mit jelent a reformáció az épületek és a gépek világában.” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

Mérnöki optimum és krisztusi mérték címmel az első magyarországi mérnöktalálkozóra várják az érdeklődőket Budapesten november 19-én, szombaton a Ráday utcában.  A fórum egyik célja, hogy az ember technológiai lehetőségeit túlhangsúlyozó világban erősödjön a református identitás a mérnöki munkát végzőkben.A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

A kapcsolati háló, illetve a református mérnökidentitás erősítése és szakmai műhely előkészítésének a lehetősége is célja a november 19-i I. Budapesti Református Mérnöktalálkozónak – mondja Németh Balázs mérnökmissziós lelkész, a találkozó szervezője.A teljes cikk a Reformátusok Lapjában jelent meg, illetve a reformatus.hu honlapon érhető el.

Első alkalommal rendezte meg a Budapesti Református Mérnöktalálkozót a Dunamelléki Református Egyházkerület és a Keresztkapcsolat Mérnökmisszió – Műegyetemi Református Lelkészség.A teljes cikk a Parókai honlapján érhető el.

“A novemberi I. Budapesti Református Mérnöktalálkozó kistestvéreként érkezett a Csillagpontra a Mérnöktalálkozó, ahol a pályára készülő középiskolások, hallgatók, illetve a már mérnökként dolgozó fiatalok ismerhették meg egymást.” A teljes cikk a Reformátusok Lapjában jelent meg, illetve a Csillagpont honlapján érhető el.