Rólunk írták

Missziónkban hangsúlyt helyezünk annak közvetítésére, hogy a mérnöki hivatás és Jézus Krisztus követése kéz a kézben járhat életünk során. Öröm számunkra, ha erről a törekvésünkről mások is tudósítanak. Az alábbiakban rólunk készült interjút, beszámolót közlünk.

 

“Hogyan vezethet minket Isten a beruházásainkban? Van-e rendelt ideje, mit ad meg hozzá és mi a hit lépése? Válhatnak számunkra kísértéssé a beruházási lehetőségek, az ezzel sokszor összefonódó anyagiak és a dicsőségvágy, esetleg a megalománia?” – ezeket a kérdéseket tette fel a III. Budapesti Református Mérnöktalálkozó, amelynek célja az volt, hogy református keresztyén szemmel vizsgálja meg az egyházunkat érintő mérnöki beruházásokat. Mottójául ezt az igeszakaszt választotta: „Ahol a te kincsed van, ott lesz a te szíved is”. A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el

 “Miként hatnak szabadságunkra a mesterséges intelligenciák és az internetes adatgyűjtő eszközök? Az új típusú átláthatóság félelem és teher, vagy inkább felszabadítja a keresztyén embert? Ehhez hasonló kérdésekre keresték a választ a Mérnökmisszió Alapítvány szakmai-hitéleti fórumbeszélgetésén, amely a szabadság kérdéskörét feldolgozó tematikus félévük októberi alkalma volt.” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

“A Mérnökmisszió Alapítvány legutóbbi őszi találkozójának programkínálata a párkapcsolaton és családon belüli szabadság témakörét járta körbe. A mérnök hallhatóknak szóló délelőtti foglakozáson, a közös áhítaton, beszélgetéseken és személyes bizonyságtételeken kívül két igen érdekes előadás is elhangzott: az egyik női, a másik férfiszemszögből mutatta be a párkapcsolatok és a szabadság viszonyát.” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el

 „A II. Budapesti Református Mérnöktalálkozó résztvevői különböző fórumbeszélgetések közül választhattak, melyeken az energetika, az automatizálás, illetve az agrármérnöki területek etikai és felelősségi kérdéseit vitathatták meg. A beszélgetések moderátorait tapasztalataikról és a felmerülő témákról kérdeztük.” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el

“Hogyan hasznosítsuk a termőföldeket? Mennyire engedhetünk teret a mesterséges intelligencia térhódításának? Melyek a jövő energiaforrásai? A tévhitek eloszlatása és a felelősségteljes szakmai munka elősegítése is célja a II. Budapesti Református Mérnöktalálkozónak.” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

“A Mérnökmisszió február 24-én tartja a második Budapesti Református Mérnöktalálkozót. Az eddigi tapasztalatokról és várható programokról Németh Balázs mérnökmissziós lelkésszel, a találkozó szervezőjével beszélgettünk.” A teljes cikk a Reformátusok Lapjában jelent meg, illetve a reformatus.hu honlapon érhető el.

“Motiváció, szakmai fejlődés, önbecsülés és hit – ezekhez szeretné hozzásegíteni a mérnökhallgatókat a nemrégiben megalakult műegyetemi református lelkészség. Németh Balázs egyetemi oktató, református lelkész szerint sok egyetemista magányos, szakmailag nem elkötelezett, és amiatt is szorong, hogy egyáltalán hogyan fog tudni levizsgázni. A mérnökmisszió az evangéliummal együtt szakmai motivációt, közösséget és lelkigondozást nyújtana nekik…” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

“Motivation, professional development, self-esteem, and belief – these are the values that the recently established Budapest University of Technology and Economics’ reformed chaplain wants to help the engineering students focus on.” The interview is available on the website of the Reformed Church in Hungary.

“Szakmai fejlődésükben, a mérnöki lét dilemmáinak feloldásában és magánéleti kérdésekben is segíti a fiatalokat Németh Balázs gépészmérnök, református lelkész.” A teljes cikk a BME honlapján érhető el.

“A legegzaktabb szakmák egyikének tartják a mérnökit, a pályán lévőknek azonban minden segítség elkél ahhoz, hogy helyes döntéseket hozzanak szakemberként és Krisztus-követőként is  – erről református mérnökök beszéltek a Keresztkapcsolat Mérnökmisszió összejövetelein.” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

“Isten a legnagyobb mérnök: nemcsak alkot, de nyomon is követi teremtményei sorsát – tartja egy fiatal gépészmérnök, aki egyetemista társaival együtt mérnöki pályaművekben mutatta be, mit jelent a reformáció az épületek és a gépek világában.” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

“Mérnöki optimum és krisztusi mérték címmel az első magyarországi mérnöktalálkozóra várják az érdeklődőket Budapesten november 19-én, szombaton a Ráday utcában.  A fórum egyik célja, hogy az ember technológiai lehetőségeit túlhangsúlyozó világban erősödjön a református identitás a mérnöki munkát végzőkben.” A teljes cikk a Parókia honlapján érhető el.

“A kapcsolati háló, illetve a református mérnökidentitás erősítése és szakmai műhely előkészítésének a lehetősége is célja a november 19-i I. Budapesti Református Mérnöktalálkozónak – mondja Németh Balázs mérnökmissziós lelkész, a találkozó szervezője.” A teljes cikk a Reformátusok Lapjában jelent meg, illetve a reformatus.hu honlapon érhető el.

“Első alkalommal rendezte meg a Budapesti Református Mérnöktalálkozót a Dunamelléki Református Egyházkerület és a Keresztkapcsolat Mérnökmisszió – Műegyetemi Református Lelkészség.” A teljes cikk a Parókai honlapján érhető el.

“A novemberi I. Budapesti Református Mérnöktalálkozó kistestvéreként érkezett a Csillagpontra a Mérnöktalálkozó, ahol a pályára készülő középiskolások, hallgatók, illetve a már mérnökként dolgozó fiatalok ismerhették meg egymást.” A teljes cikk a Reformátusok Lapjában jelent meg, illetve a Csillagpont honlapján érhető el.