Napi kihívás – életvezetési gondolatok minden napra

Orando et laborando – azaz imádkozva és dolgozva kell élnie a keresztyén embernek a reformátorok szerint. A gyakorlatban azonban ez a kettő jellemzően azon bukik el, hogy nem tudjuk őket jól végezni, ezért a “Hogyan tegyük?” kérdésére adott választ magunknak kell megfogalmaznunk. A változás valódi ereje a jellem tartós és folyamatos formálódása, amiben kulcsfontosságú szerepe van a bibliai tanításnak.

A könyv személyesen megélt gondolatok társaságában kérdésekkel igyekszik saját utak keresésére és megtalálására sarkallni. Az adott heti témán belül az egyes napok életünk egy adott szeletére fókuszálnak: hétfő az Istennel való kapcsolatunkra, kedd az egyéni fejlődésünkre, szerda az aktuális munkahelyi helyzetünkre, csütörtök a családunkra, péntek pedig a gyülekezeti szolgálatra. Továbbá, az egyes heti témákhoz kapcsolódnak ajánlott olvasmányok, amelyek segítik a területen való elmélyülést, illetve egy heti igeszakasz, amit ajánlott mindig a napi kérdés felett való elgondolkozás előtt elolvasni. Végül pedig: fontos megjegyezni azt, amire jutottunk, ezért teret kap az olvasó a saját gondolatok megfogalmazásának, hogy ne legyünk olyanok, mint „aki a tükörben nézi meg az arcát… de elmegy, és nyomban el is felejti, hogy milyen volt”! (Jak 1,23-24).

A kiadvány szemelvényének megtekintéséhez kattintson IDE.

A könyv a Mérnökmisszió saját kiadványa, amelyet örömmel adunk tovább mindazoknak, akik szeretnének a gondolatok társaságában növekedni. A kiadványért adományokat fogadunk el, amellyel a Mérnökmisszió szolgálatát támogatja.
A kiadvány értéke postázási költségekkel együtt 2.000 Ft.