Mérnökmisszió Alapítvány

2018-ban a mérnökök és mérnökhallgatók közötti misszió elősegítésére létrehoztuk a Mérnökmisszió Alapítványt, aminek hitvallása, hogy a keresztyén hitben rejlő öröm, reménység és erő a Szentháromság Istennel és az egymással való közösségben, a mérnöki hivatással összhangban megélhető valóság. Az Alapítvány célja a megfogalmazott hitvallás terjesztése tevékenységein keresztül.

A Mérnökmisszió Alapítvány a tevékenységét hitéleti, oktatási, műszaki- és hittudományi kutatási, műszaki- és hittudományi szakértői, kulturális, közösségszervezési, programszervezési, oktatási, adományozási, saját könyvek és tájékoztatók kiadási tevékenységeken keresztül gyakorolja. A kuratórium az alapítvány céljainak elérése és a hatékony működése érdekében további, belső szabályzatokkal rendelkező szervezetek létrehozását kezdeményezheti. Ennek megfelelően kiemelt – de nem kizárólagos – figyelmet fordít az alábbi tevékenységek támogatására és végzésére.

  • A Budapesten folyó műszaki felsőoktatási intézmények hallgatóihoz, oktatóihoz, kutatóihoz kapcsolódóan végzett református lelkészi szolgálatok és közösségek támogatása.
  • A Budapesten és vonzáskörzetében dolgozó református műszaki értelmiség kapcsolataiban, a hitvallásról való tanúságtételében és áldozatvállalásában történő kiformálása, az erre irányuló tevékenységek támogatása.
  • Egy olyan mérnöki szakmai és református lelki műhely létrehozásának és működtetésének támogatása (eszközbeszerzések, ösztöndíjak, műszaki és hittudományi szakmai egyetemi hallgatói csoporttevékenységekhez kapcsolódó kiadások), ami az Alapítvány hitvallásának szellemében foglalkozik a Budapesten tanuló mérnökhallgatókkal.
  • Önkénteseket toboroz és képez ki tevékenységének végzésére.
  • Ösztöndíjakat és támogatást nyújt az Alapítvány hitvallását felvállaló és terjesztésében részt vevő személyeknek.

Amennyiben szívesen támogatja a Mérnökmisszió Alapítvány céljait, tevékenységünket adományával segítheti:
Mérnökmisszió Alapítvány
Budapest Bank
HU61 – 10101494-04916100-01005001
A közleménybe kérjük feltüntetni az adomány szót, illetve az Adományozó e-mail elérhetőségét visszaigazolás céljából.

Az Alapítvány Kuratóriumának tagjai:

  • Dr. Bede Zsuzsanna, elnök
  • Antal Zoltán,
  • Németh Balázs.

Az Alapítvány adatvédelmi és adatkezelési szabályzata IDE kattintva érhető el.

A Mérnökmisszió Alapítvány tevékenységét a 2023 január 1 – 2024 május 31 közötti időszakban a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta
(NEAE-KP-1-2023/1-000385).

A Mérnökmisszió Alapítvány tevékenységét a 2023 április 1 – 2024 március 31 közötti időszakban a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta (NEAO-KP-1-2023/2-001398 “A református Mérnökmisszió szolgálatát erősítő ismeretterjesztő anyagok készítése”)

A Mérnökmisszió Alapítvány tevékenységét a 2022 április 1 – 2023 március 31 közötti időszakban a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta (NEAO-KP-1-2022/2-000802 “Társadalmi párbeszéd és szemléletformálás elősegítése a református Mérnökmisszió fiatal felnőttek közötti szolgálatában”)

A Mérnökmisszió Alapítvány tevékenységét a 2021 április 1 – 2022 december 31 közötti időszakban a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta (NEAO-KP-1-2021_2-000258 “Református fiatalok közötti tanácsadó és pályaorientációs szolgálat bővítése”)

A Mérnökmisszió Alapítvány tevékenységét a 2020 április 1 – 2021 szeptember 30 közötti időszakban a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta (NEA-KK-20-Ö-V-0102 „Közösségszervezés a műszaki érdeklődésű református ifjúság körében”).

A Mérnökmisszió Alapítvány tevékenységét a 2019 április 1 – 2020 március 31 közötti időszakban a Nemzeti Együttműködési Alapon keresztül a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatta (NEA-KK-19-Ö-V-0556 „Közösségfejlesztés a református műszaki értelmiség körében”).