Krízis 2.0(?)

Krízis 2.0(?)

Mert nem a félelemnek lelkét adta nekünk az Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” (2Tim 1,7)

Félelem, gyávaság, csüggedtség – többféle fordításban, többféle szó szerepel ezen a helyen. Mondhatnánk: akár az életünkben, amiben megannyi krízishelyzet, veszedelem, baj, gond kísért minket naponként. Ezekre pedig különféle reakciókat adunk, függően attól, hogy éppen milyen állapotban ér minket az adott fenyegetés.

Ez azonban nem a lényegi rész. A lényegi rész ez: Isten az “erő, a szeretet és a józanság lelkét” adta nekünk. Ez az, amit raktározzunk el szívünk és elménk mélyén, és ezt vegyük elő most is, amikor beköszönt egy újabb nehéz, bezártsággal súlyosbított pandémiás időszak. Fordítsuk tekintetünket arra, ami fontos: legyünk erősek, viseltessünk szeretettel embertársaink iránt, és igyekezzünk józanul gondolkodni akkor is, amikor körülöttünk látszólag minden és mindenki “megőrülni” látszik.

A Mérnökmisszió küldetése, hitvallása ez:

A Mérnökmisszió célja bemutatni, hogy a keresztyén hitben rejlő öröm, reménység és erő a Szentháromság Istennel és az egymással való közösségben, a mérnöki hivatással összhangban megélhető valóság.

A tavaszi pandémiás időszak alatt rengeteg erőt adott közösségünknek ez a hitvallás, a Szentháromság Istenben való reménység és öröm. Hisszük, hogy nem csak nekünk, hanem másnak is sok-sok áldást tartogat Jézus Kriszus követése, amit szeretnénk meg is mutatni. Tavasszal indult sorozatunk, az 1perc Mérnökmisszió azt a célt szolgálta, hogy rövid, napi rendszerességű üzenetekkel bátorítson mindenkit. Kezdésnek ezt szeretnénk felidézni, és figyelmetekbe ajánlani Youtube csatornánkat, ami terveink szerint folyamatosan frissül majd újabb tartalmakkal.

Kezdésnek álljon itt a “Igazi krízis-kérdések” című epizód, ami különösen is aktuális ma:

További 1perc Mérnökmisszió videókért kövessétek Youtube csatornánkat, Facebook és Instagram oldalainkat!

Hisszük, hogy Istennel, Jézus Krisztussal és a Szentlélekkel közösségben, együtt, megerősödve tudunk majd átlendülni az újabb krízishelyzeten.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük