Mit tehetek?

Mit tehetek?

Ahogy az elmúlt években, úgy a 2020-as őszi félévben is igyekszünk színesíteni eseményeink, közösségi alkalmaink témáit és típusait. Ennek eredményeként jelentjük be nagy örömmel, hogy jövő héten csütörtökön, azaz október 8-án megrendezzük idei első fórumbeszélgetésünket. Az este címe: “Mit tehetek?”, vendégünk pedig egy keresztény rendőr lesz.

Ennek megfelelően, elsősorban a rendőri szolgálat kapcsán fogunk beszélgetni a címben feltett kérdésről dr. Tihanyi Miklós rendőr őrnaggyal, az NKE egyetemi adjunktusával. Olyan kérdések merülnek majd fel, minthogy: ma Magyarországon a gyakorlatban egy rendőrnek (különböző intézkedései során) milyen lehetőségei vannak? Mi az, amiről önállóan dönthet és mikor köti a parancs szava? Ha maga dönthet, mennyire játszik ebben szerepet az emberismerete, illetve a hitbeli meggyőződése?

Az utóbbi hónapokban bevett gyakorlatunkkal ellentétben, most sajnos nem fogjuk tudni élőben közvetíteni a beszélgetést – ezt vendégünk pozíciója és titulusa nem teszi lehetővé. A BME R301 termet, azaz az Imatermet ezért alkalmassá tettünk mindenféle egészségügyi előírás betartására, így az – természetesen az egyéni felelősség betartásával – biztonságosan látogatható.

A beszélgetést néhány előre megírt kérdéssel fogjuk kezdeni, amit moderátorunk tesz majd fel. Ezek után pedig lehetőség lesz a közönség soraiból kérdések feltételére. Illetve, akinek már most eszébe jutott bármi, nyugodtan leírhatja kérdését az alábbi oldalon, és mi igyekszünk feltenni azt.

Az esemény Facebook-linkje elérhető IDE kattintva.

Az este teljesen politika-mentes lesz, nem célunk semmilyen aktuális eseményt tárgyalni. Kifejezetten Magyarországra, és kifejezetten egy keresztény rendőr egyéni döntési jogkörére, felelősségi körére és egyéni véleményére vagyunk kíváncsiak. Ennek megfelelően fogjuk a beszélgetést moderálni és a kérdéseket feltenni. Kérjük, ehhez mérten jelenlen és nyilvánuljon meg mindenki!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük