Csillagpont tervpályázat

Csillagpont tervpályázat

A Csillagpont és a Mérnökmisszió közös mérnöki ötletpályázatot hirdet „Régiből újat – a megújulás útja” címmel a Csillagponton részt vevő, a mérnöki területek iránt érdeklődő középiskolások, mérnöki tanulmányokat folytató hallgatók, illetve ezen a területen dolgozó 26 év alatti fiatalok számára.

A pályázatra olyan ötleteket, koncepcióterveket várunk, amelyek egy anyag, termék, épület, energia, mérnöki szolgáltatás vagy más erőforrás megújulását teszik lehetővé. Pályázni lehet bármilyen mérnöki területhez kötődő, műszakilag megvalósítható saját ötlettel, attól függetlenül, hogy azt a pályázó korábban bármilyen formában (pl. TDK munka, tervezési feladat, házi dolgozat) bemutatta-e.

A legjobb 10 ötlet rövid leírása és illusztrációja (ábra, makett stb.) a Csillagpont teljes ideje alatt kiállításra kerül, valamint megjelenik a kiállításról készülő sajtó beszámolókban. Továbbá, a legjobbnak ítélt három pályamű külön díjazásban részesül. A díjak átadására a Csillagponton kerül sor.

A pályázatot beadni a mernokmisszio@gmail.com e-mail címen lehet. A pályázat tartalmazza a következőket:

  • A kitöltött pályázati adatlapot, ami letölthető ITT.
  • Az ötlet címét, és rövid összefoglalását legfeljebb egy oldal terjedelemben.
  • A leírás megértését segítő vizuális illusztrációt (terv, rajz, folyamatábra stb.), vagy az elkészített térbeli modell fényképét – amennyiben azok az ötlet megértését könnyítik – legfeljebb 50 MB terjedelemben.

Pályázat beadási határideje: 2017. július 15. Egy induló legfeljebb 1 pályaművet adhat le.

A kiválasztott legjobb 10 ötlet benyújtóinak július 19-ig visszajelzést küldünk, és kérjük, hogy a kiállítandó terveket, ábrákat, maketteket hozzák magukkal a Csillagpontra.

További kérdésekkel kapcsolatosan Németh Balázs, a Mérnökmisszió vezetője elérhető a mernokmisszio@gmail.com címen.